Followers

Tuesday, February 21, 2017

WATERPAK GUNUNG LAMBAK




GUNUNG LAMBAK merupakan salah satu daripada dua GUNUNG yang boleh dilawati didaerah kluang selain daripada GUNUNG BERLUMUT untuk menghabiskan masa bermasa keluarga Dan orang-orang tersayang. GUNUNG LAMBAK ramai yang hadir buat aktiviti hiking je sekarangni sebab air GUNUNG belah bawah da kering kalau ada niat nak nak mandi air GUNUNG memang tak dapatlah hehe.

Waterpark ini sesuai UNTUK kanak-kanak dahulunya kecil sahaja skrgni sudah dinaik taraf facility Dan dalam naik taraf terutamanya UNTUK penyewaan chalet, dengan berbekal RM100 tak habis duit poket bawak anak-anak berjalan. Paham dengan keadaan merundum sekarang semua orang nak berjalan,travel tapi dengan kosting mesti murahkan.

BERBEKALKAN RM100.00

1-MINYAK KERETA : RM50.00

2-TOL : RM8.50
(EXIT SIMPANG RENGGAM DARI P.GUDANG/ TAPI SEELOKNYA KORANG EXIT AYER HITAM)

#save bajet ikutje jalan lama jgn lalu highway SBB kitaowgni singgah ke simpang remggam dulu

3-TIKET WATERPARK :
DEWASA RM5.00
KANAK-KANAK RM3.00 (BAWAH 4TAHUN FREE)
OKU&WARGA EMAS FREE

#KAMI BERDUAJE MCM BIASALA HARITH RIZQIE FREE HEHE TOTAL RM10.00

4-SNACK&AIR RM11.00
#NI BELI DEKAT ENCONSAVE KLUANG KITAOWG MMG GILER SNACK lagisatu ingatkan waterparkni xblh bawak makanan so plan nakal bermula heheh seludup snack le tapi jgn risau UNTUK ibubapa yang mempunyai askar-askar dan handbeg yang ramai kita boleh bawak makanan Dari luar nk picknic pon boleh xde laranggan nk bawak makanan luar.

5-MAKAN RM18.50
#KAMI PEKENA SUP SEDAP diwarung "KAK MAS" dengan harga rm6.00/sup kambing!

BIG TOTAL = RM98.00

REMARKS : CLOSED ON MON & TUES
                     (WATERPARK)



                  JOM REVIEW WATERPARK


comel jekan kaunter tiket dia nanti dah bayar dapatla tiket dia XDA bg gelang-2 OK guys! 

 sebelum masuk ke kaunter kita akan junpa chaletni dulu tapi xde orang yang sewa dan sedang dinaiktaraf katanye yang ada cuma vvvip punya tapi xsempat nak snap gambar SBB jauh atas bukit.


tengok sama size dengan kaunter ticket kan haha comel, kiosk ni tutup mungkin yelah bukan hari public Dan time ni waktu pelajar-2 sekolah johorkan cuti jummat sabtu.

  
pool terbahagi kepada 2 yang ni belah atas pool yang ni best sikit dalam tapi xluasla mcm pool dekat blah bawah

kitaowg bertuah dapat pondok dekat gan pool yelah mana ada orang haha.. klo pondok jauh2 nanti banyak monyet abes makanan kena curi.

view berjalan kaki daripada pintu masuk


jdt betullakan? ni hah toilet tapi klo weekend OKla bila xde orang rasa suram haha ngeri plak masa g toiletni hihi 

OK ni pool yang first luas Dan tak berapa dalam UNTUK anak-anak tapi bahagian Tengah dalam jugaklah kene beware Lah anak memasing ye 


3ekor itik yang comei belaka

xperlu nak rebut2 hehe sebab xramai orang 

kompemla si harith rizqie ni memang tak pdang kamera sebok main air smpai gigil tapi still xnak naik lagi


 dah penad main air jom kita singgah warung Kak mas dekat gan kaki GUNUNG sebelun masuk water park dah jumpa warung ni. memang mantop Dan sedap sup kambing dia murah laktu tryla makanan lain pon sdp juga.

list menu dia tengok harga dizaman gst skrg bukan senang nak dapat mcmni dekat luar

berbaloikan dengan bayar rm5 je 
kenapelah dekat p.gudangni xde pool ke WATERPARK yang murah mcm ni.

oklah, tunggu next entry pulak hihi
#TQ


Friday, February 3, 2017

ZOO JOHOR


WELCOME


Terlalu lama tak melawat zoo, last tak silap 6tahun lepas dengan kawan-kawan masa form6 dulu. Masa bercinta teringin juga nak datang sini tapi en.abang taknak so ni da ada anak bolela bawak melawat kawan-kawan dekat sini haha.


Zoo johor berwajah baru, dulu kalau pergi memang rasa tak berbaloi yelah dengan keadaan yang teruk,berbau,binatang pulak biasa-biasaje banyak yang tak terjaga tapi bila pergi ahad lepas boleh dikatakan WOW dah berubah! majulah johor! ayuh johor! haha lebih excited pulak. 


Ini laluan pintu masuk nampak dah upgrade! ada cermin kaca dalam tu ada
haiwan apa Errk da lupala,yang penting laluanni ada bumbung jadi pelawat bolehla berteduh dikala panas dan hujan sebelah laluanni ada tasek, bolehla main kayuh2 dlm air tu berapa ringgit tak sure sebab xmain Dan tak pergi situ hujan melanda gitu.



Boleh beli tiket dekat kaunter ni tiket tak mahal Dan berbaloilah untuk bawak anak-2 terutamanya yang anak ramai harga tiket cuma : RM2 UNTUK DEWASA DAN RM1 UNTUK KANAK2 BAWAH 2TAHUN FREE.
harith rizqie free lagila masuk sini.



boleh bagi unta makan sayur dengan membeli sayur yang telah disediakan zoo



bolehla suruh anak-anak naik kuda padi ni xnampak pula dewasa yang naik rasanye boleh patah tulang rusuk kudapadi ni selain itu boleh bergamba dengan burung kakaktue tak sempat snap gamba hujan turun.



kedai dekat dalam zoo ni pon dah ditambah so jangan bimbangla nk beli snack dengan air semua ada tapi biasalah harganya mahal sedekit tapi takdelah mahal macam genting ! hehe. Topi giraf yang kiki guna pon ada jual disini tapi harganye berapa tak pasti sebab kiki memang kitaowg bawak dari rumah itupun beli masa tahun lepas pergi cameron.



jom tengok harimau dan singa serta cipanzi kalau nak tengok kena naik tingkat atas naik tangga xmacam dekat zoo2 lain




fokus betul si kiki tengok anjing laut mandi dalam kolah haha so ayah jela yang bergambar.

 FAMILY FOTO





QUALITY TIME WITH THEM "MYBOYFRIEND"


Sunday, January 8, 2017

WATERFALL KOTA TINGGI

Last datang sini time 3tahun lepas dengan husben time tu tunang lagi,check in kat sni best jugak yela ikot family day Belah dia. Suasana mmg bestla sejok/bersih/kedai2 pun still banyak yg bukak. 


short vacay untuk tahun 2017 yg pertama. ticket masuk dewasa Rm7.50 & kereta byar Rm3.50. kiki free sbb bawah 3tahun. 


first time kiki naik tube sblmni mmg xpnh bawak dia g mana2 water park or pool etc. memusing gak mencari tatak ijau ni..


skrgni da xbest rasa suram , masuk byar mahal tp kedai2 dah xbukak kat dalamni mmg air dia pon Kotor. Bertabahlah blm cita bab toilet bila bawak ank Kecik. dulu ada gelongsor bulat pon da kene bukak.. ada sewa tube utk main gelongsor pig pon da xde.


mrnahan kesejukkn, tggu next vacation pulak. lastla pg sni.