Followers

Tuesday, February 21, 2017

WATERPAK GUNUNG LAMBAK




GUNUNG LAMBAK merupakan salah satu daripada dua GUNUNG yang boleh dilawati didaerah kluang selain daripada GUNUNG BERLUMUT untuk menghabiskan masa bermasa keluarga Dan orang-orang tersayang. GUNUNG LAMBAK ramai yang hadir buat aktiviti hiking je sekarangni sebab air GUNUNG belah bawah da kering kalau ada niat nak nak mandi air GUNUNG memang tak dapatlah hehe.

Waterpark ini sesuai UNTUK kanak-kanak dahulunya kecil sahaja skrgni sudah dinaik taraf facility Dan dalam naik taraf terutamanya UNTUK penyewaan chalet, dengan berbekal RM100 tak habis duit poket bawak anak-anak berjalan. Paham dengan keadaan merundum sekarang semua orang nak berjalan,travel tapi dengan kosting mesti murahkan.

BERBEKALKAN RM100.00

1-MINYAK KERETA : RM50.00

2-TOL : RM8.50
(EXIT SIMPANG RENGGAM DARI P.GUDANG/ TAPI SEELOKNYA KORANG EXIT AYER HITAM)

#save bajet ikutje jalan lama jgn lalu highway SBB kitaowgni singgah ke simpang remggam dulu

3-TIKET WATERPARK :
DEWASA RM5.00
KANAK-KANAK RM3.00 (BAWAH 4TAHUN FREE)
OKU&WARGA EMAS FREE

#KAMI BERDUAJE MCM BIASALA HARITH RIZQIE FREE HEHE TOTAL RM10.00

4-SNACK&AIR RM11.00
#NI BELI DEKAT ENCONSAVE KLUANG KITAOWG MMG GILER SNACK lagisatu ingatkan waterparkni xblh bawak makanan so plan nakal bermula heheh seludup snack le tapi jgn risau UNTUK ibubapa yang mempunyai askar-askar dan handbeg yang ramai kita boleh bawak makanan Dari luar nk picknic pon boleh xde laranggan nk bawak makanan luar.

5-MAKAN RM18.50
#KAMI PEKENA SUP SEDAP diwarung "KAK MAS" dengan harga rm6.00/sup kambing!

BIG TOTAL = RM98.00

REMARKS : CLOSED ON MON & TUES
                     (WATERPARK)



                  JOM REVIEW WATERPARK


comel jekan kaunter tiket dia nanti dah bayar dapatla tiket dia XDA bg gelang-2 OK guys! 

 sebelum masuk ke kaunter kita akan junpa chaletni dulu tapi xde orang yang sewa dan sedang dinaiktaraf katanye yang ada cuma vvvip punya tapi xsempat nak snap gambar SBB jauh atas bukit.


tengok sama size dengan kaunter ticket kan haha comel, kiosk ni tutup mungkin yelah bukan hari public Dan time ni waktu pelajar-2 sekolah johorkan cuti jummat sabtu.

  
pool terbahagi kepada 2 yang ni belah atas pool yang ni best sikit dalam tapi xluasla mcm pool dekat blah bawah

kitaowg bertuah dapat pondok dekat gan pool yelah mana ada orang haha.. klo pondok jauh2 nanti banyak monyet abes makanan kena curi.

view berjalan kaki daripada pintu masuk


jdt betullakan? ni hah toilet tapi klo weekend OKla bila xde orang rasa suram haha ngeri plak masa g toiletni hihi 

OK ni pool yang first luas Dan tak berapa dalam UNTUK anak-anak tapi bahagian Tengah dalam jugaklah kene beware Lah anak memasing ye 


3ekor itik yang comei belaka

xperlu nak rebut2 hehe sebab xramai orang 

kompemla si harith rizqie ni memang tak pdang kamera sebok main air smpai gigil tapi still xnak naik lagi


 dah penad main air jom kita singgah warung Kak mas dekat gan kaki GUNUNG sebelun masuk water park dah jumpa warung ni. memang mantop Dan sedap sup kambing dia murah laktu tryla makanan lain pon sdp juga.

list menu dia tengok harga dizaman gst skrg bukan senang nak dapat mcmni dekat luar

berbaloikan dengan bayar rm5 je 
kenapelah dekat p.gudangni xde pool ke WATERPARK yang murah mcm ni.

oklah, tunggu next entry pulak hihi
#TQ